Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

ORIGO címkék - amerikai elnökválasztás

(Page 1) | 2 | newer

  0 0

  A felmérések szerint Hillary Clinton demokrata elnökjelölt magasan vezet Donald Trump republikánus jelölt előtt. Hillary Clinton több, hagyományosan republikánus államban is jól áll.

  0 0

  Justin Timberlake már szavazott arról, hogy kit szeretne látni az USA következő elnökeként. Erről egy képet is közzétett az Instagramon, amit viszont nem kellett volna.

  0 0

  Soros György milliárdos üzletember kedvében akartak járni Hillary Clinton munkatársai ? ezt állítja a Fox televízió WikiLeaks-dokumentumokra hivatkozva.

  0 0

  A republikánus elnökjelölt szerint felesleges az egész amerikai választás, elég ha őt hirdetik ki győztesnek verseny nélkül. Kampánykörútján Donald Trump ezúttal sem kímélte riválisát, Hillary Clintont, aki szerinte "a korrupt politikai rendszer kreatúrája".

  0 0

  Az e-mail-botrány újabb fordulója után jelentősen csökkent Hillary Clinton előnye az országos közvélemény-kutatások szerint Donald Trumppal szemben, egy héttel az elnökválasztás előtt. Az amerikai választási rendszer jellege miatt azonban ez valójában nem sokat jelent, az a fontos, hogy az úgynevezett csatatérállamokban hogyan állnak. Ezeket néztük meg.

  0 0

  Hillary Clinton demokrata elnökjelölt levelezési ügyében az FBI, az amerikai hírszerző ügynökség olyan hamisított dokumentumokat is vizsgál, amelyekkel feltehetően orosz hackerek próbálják befolyásolni az amerikai elnökválasztást.

  0 0

  Az USA elnökválasztási küzdelme nagyon szoros ? a felmérések szerint a demokraták vezetnek, de a verseny még koránt sincs lefutva. A pénzügypolitika terén a jelöltek valószínűleg elsősorban az adóreformra összpontosítanak majd, de szerephez jutnak az infrastrukturális beruházások is. A vegyes adatok nem könnyítik meg a Fed helyzetét, de a decemberi alapkamat-emelés elkerülhetetlennek látszik.

  0 0

  A választás előtti napon történő terrortámadás veszélyére figyelmeztetett az FBI: New York államban, Virginiában és Texasban várható terrortámadás. A két elnökjelölt eközben kampányol tovább: Donald Trumpot a titkosszolgálat emberei menekítették ki egy kampánygyűlésről.

  0 0

  Kedden választanak új elnököt az Egyesült Államokban, az utolsó felmérések szerint ismét magabiztosabbnak tűnik Hillary Clinton előnye, de még nem dőlt el a verseny. Viszont ahhoz, hogy győzzön, Trumpnak az összes szoros államban nyernie kellene.

  0 0

  Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje első választási győzelmét aratta kedden Dixville Notchban.

  0 0

  Donald Trumpot választották az Egyesült Államok 45. elnökévé. Hillary Clinton sima vereséget szenvedett. Az Origón egész éjszaka és reggel élőben követhette a választással kapcsolatos legfrissebb, legfontosabb és legérdekesebb híreket.

  0 0

  Az amerikai választók új csúcsot állítottak be a múlt héten ? de nem létszámban, hanem magasságban. A jelenleg egyetlen űrben tartózkodó amerikai is leadta a szavazatát, jelentette be hétfőn a NASA.

  0 0

  Az egész világ azt figyeli, kit választanak elnöknek ma éjjel az Egyesült Államokban. Az amerikaiak azonban nemcsak az elnökről szavaznak, hanem újraválasztják a teljes, 435 fős képviselőházat, döntenek 34 helyről a száztagú szenátusban, 12 államban kormányzót választanak, és lesz több helyi népszavazás is. Ezek sem mellékes választások ? az amerikai elnöknek nagy ugyan a hatalma, de jogait számtalan esetben korlátozza a kongresszus. Adót például nem vethet ki a képviselőház nélkül, a legjelentősebb kinevezésekhez pedig a szenátus hozzájárulása kell. A kormányzóválasztás eredménye pedig befolyásolhatja a következő képviselőházi választások esélyeit. Minden 18 év feletti amerikai állampolgár szavazhat, de az, hogy hogyan adják le a szavazataikat, államonként eltérő.

  0 0

  Sokszor, sok mindenben volt már első Hillary Clinton. Ő volt például az első first lady, aki elindult egy választáson egy állami hivatalért, és meg is nyerte. És ő lehet az első nő, akit megválasztanak az Egyesült Államok elnökének, vagyis elnyerheti azt a pozíciót, amelyre már évtizedek óta készül.

  0 0

  Saját bevallása szerint 10 milliárd dollár a vagyona, a Forbes szerint 3,7 milliárd. A céget, amit naggyá tett, apjától örökölte, de ő tette milliárdossá. Egyszer csődbe is vitte, de gyorsan felállt, egy saját maga által később briliánsnak nevezett trükkel: majdnem két évtizedig ? törvényesen ? nem fizetett adót. Sokáig egyetlen riválisa sem vette komolyan, de ha hajnalban nyer, az Egyesült Államok legidősebben hivatalba lépő elnöke lehet Donald Trump. 

  0 0


  0 0

  Az amerikai elnökválasztási szavazatszámlálás kezdetén még úgy tűnt, Hillary Clinton simán megnyeri a választást, de később megfordultak a trendek. Jelenleg Donald Trumpnak áll a zászló. 

  0 0

  Lassacskán túl vagyunk az amerikai elnökválasztáson, amiből a világsztárok is alaposan kivették a részüket. Benedict Cumberbatch videója egyszerűen zseniális - megéri megnézni!

  0 0

  Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást, az ázsiai tőzsdék pedig jelentős veszteségekkel reagáltak az elnökválasztás eredményére.

  0 0

  Charlie Brooker sorozata minden egyes epizódjában kegyetlen tükröt tart technológiafüggő társadalmunk elé. Van egy rész, amelyben egy primitív humorú, animált, kék mackó tör politikai hatalomra alkotójával és a mögötte lévő stábbal együtt. A protest szavazóknak hamar az ikonjává válik, pedig csak egy poénnak indult az egész. Ismerős?

(Page 1) | 2 | newer